UTRECHT – Van 2 maart tot 22 maart heeft GenDx, een bedrijf in de moleculaire transplantatiediagnostiek, haar medewerkers uitgedaagd om in beweging te komen voor het Prinses Máxima Centrum en Stichting Leergeld Utrecht. Ruim voor de deadline was het maximaal te behalen bedrag van €5.050 al verzameld door circa 40 sportieve medewerkers. Op woensdag 31 maart jl. zijn de cheques van 2.525,-  per doel overhandigd.

De doelstelling van GenDx Charity Challenge is bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers van GenDx in een periode waar – gedeeltelijk – thuiswerken, sluiting van sportscholen en -verenigingen, en minder sociale contacten het leven beïnvloeden. Deze activiteit sluit perfect aan bij de waarde van GenDx om te delen, hetgeen we ook binnen het werkveld van transplantatie diagnostiek van groot belang achten.

GenDx, gelegen op het Utrecht Science Park, is als spin-off van UMC Utrecht een van origine Utrechtse onderneming.  Wij zijn trots op ‘onze afkomst’ en steunen daarom verschillende lokale organisaties, waaronder Stadsschouwburg Utrecht, sportverenigingen Histos, Triton, Orca en SPIN en zeer recent het Universiteitsmuseum Utrecht. Voorafgaand aan de start van GenDx Charity Challenge kregen onze medewerkers de kans om een goed doel te kiezen uit een lijst van zowel lokale als internationale initiatieven, met als resultaat de keuze voor het Prinses Máxima Centrum en Stichting Leergeld Utrecht.

Beide organisaties willen het gedoneerde bedrag gebruiken om kinderen te laten bewegen. Stichting Leergeld Utrecht zet het bedrag in voor een specifiek project om kinderen uit lage-inkomens gezinnen te ondersteunen met hun contributie voor sportclubs. Binnen het Prinses Máxima Centrum wordt de donatie gebruikt voor de afdeling Quality of Life. Hieronder valt ook het Maximaal Bewegen project, dit programma richt zich op een sneller en beter herstel van kinderen met kanker door voldoende beweging en een verlaging van de stress bij kinderen en ouders tijdens het behandelproces door afleiding en sporten.


Overhandiging cheques op woensdag 31 maart 2021. Foto boven: Roelien Brommersma (GenDx) en Harmen van de Kamp (Stichting Leergeld Utrecht), Foto onder: Nienke Beek (Prinses Máxima Centrum) en Manon de Jong (GenDx)

Download Persbericht